Ονομάζομαι Φωτεινή Σακκά και γεννήθηκα στα Ιωάννινα τον Απρίλιο του 1995.Σπούδασα Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου .Εκπαιδεύτηκα στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και Πληροφόρησης, καθώς και σε αντικείμενα βιβλιοθηκονομίας, αρχειονομίας και εφαρμογών Πληροφορικής σε ένα σύγχρονο περιβάλλον υπό την καθοδήγηση έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού.

Στο δεύτερο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης που συμμετείχα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων η μετάβαση από τη θεωρία στη πράξη της διδασκαλίας επισφράγισε την επιθυμία μου να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.

Η Διαφορετικότητα των μαθητών και ο αναχρονισμός στα εκπαιδευτικά συστήματα μου δημιούργησαν την ανάγκη για μετεκπαίδευση για να μπορώ να ανταποκριθώ στη ρευστότητα της εποχής. Αρχικά παρακολούθησα το σεμινάριο <<Ειδική Αγωγή και Παιδαγωγική Πράξη >> από το Εργαστήριο Ειδικής αγωγής και θεραπευτικής Αγωγής και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων αλλά και το σεμινάριο <<Συνυπάρχοντας με τον Αυτισμό>> από το Παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και κατάλαβα ότι θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερη κατάρτιση. Έτσι ολοκλήρωσα με επιτυχία το Ετήσιο Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην <<Ειδική Αγωγή και

Εκπαίδευση>> του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και το ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα <<Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο. Τέλος το νέο μου στοίχημα είναι το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα <<Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου>> στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στόχος μου στο ΚΔΑΠ, μέσα από την προετοιμασία των μαθητών, θα είναι να συμβάλω στην ομάδα μας για να παρέχουμε όλοι μαζί ένα περιβάλλον δημιουργικό, ελεύθερο, εκκολαπτήριο νέων ιδεών και προσεγγίσεων που θα λειτουργεί ως ασφαλής νησίδα θαλπωρής, κοινωνικοποίησης μάθησης και πειραματισμού με υψηλή εποπτεία γιατί όπως πίστευε και η σπουδαία Ιταλίδα παιδαγωγός που συνέβαλε στην επιστήμη μας,Maria Montessori : <<Το παιδί είναι ελπίδα και υπόσχεση για την ανθρωπότητα>>