Γεννήθηκα στην Πάτρα Αχαΐας το 1982, μεγάλωσα και μέχρι τα τέλη της εφηβείας μου βρισκόμουν στην Ζαχάρω Ηλείας . Μετά το τέλος των γυμνασιακών μου σπουδών, συνέχισα στην Κέρκυρα στην Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων ως μάγειρας όπου και πήρα το πτυχίο μαγειρικής. Εργάστηκα επαγγελματικά για σχεδόν 5 χρόνια ως που ένα τροχαίο ατύχημα στην πόλη μου το 2005 είχε σαν αποτέλεσμα την παραπληγία (παράλυση κάτω άκρων).Το ατύχημα και οι σοβαρές ελλείψεις στην ψυχολογική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας ήταν η αφετηρία να σπουδάσω στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) όπου και αποφοίτησα το 2014.

Η εκπαίδευσή μου ως θεραπευτής αφορά στην Θεραπεία συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους και την καλύτερη προσαρμογή στην καθημερινότητα μετά από ένα σοβαρό μετατραυματικό στρες. Στην ομαδική θεραπεία (Group Therapy). Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, παρακολούθησα και συνεχίζω να παρακολουθώ πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως η Ψυχολογία της Υγείας, οι Δυναμικές της Οικογένειας, η επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες και το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε), την επαγγελματική αποκατάσταση Α.με.Α.   Παρακολούθησα επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διπλή Σταδιοδρομία αθλητών/τριων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» με κατεύθυνση Αθλητικές επιστήμες: ειδικός αθλητικής διδακτικής και ψυχολογίας.

Εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντός μου για τα άτομα με αναπηρία και την ψυχική υγεία ατόμων με επίκτητη αναπηρία και την ταχεία ψυχική ενδυνάμωση παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με «Μαθήματα ατόμων με αναπηρία: Επικοινωνία και Ενημέρωση με το ανάπηρο άτομο και την Οικογένεια του» όπως και το «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία».

Επανεκπαίδευση

Στην συνεχή επανεκπαίδευση μου παρακολουθώ πανευρωπαϊκά και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, παιδιών και ενηλίκων, και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική”  που αποσκοπεί στην παροχή επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα βοηθούν άτομα στην επαγγελματική τους αναζήτηση, στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων, στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό  Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών στο τμήμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης εγκεφαλικών βλαβών ενηλίκων ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες στην πορεία της ζωής τους είτε από ατυχήματα ή αγγειακές διαταραχές (εγκεφαλικά, Ενδοκράνιοι΄Ογκοι κ.α).

Εκπόνησα πτυχιακή εργασία με θέμα ‘Εμπειρίες ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία’ σε ένα θέμα πάνω στην αναπηρία που φαντάζει τόσο άγνωστη και μακρινή ενώ βρίσκεται παντού γύρω μας.

Από το 2014 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στη πόλη της Καλαμάτας στην Μεσσηνία. Στην Αριστομένους 41 στον 2ο όροφο όπου και βρίσκεται το γραφείο μου.

Το 2015 παράλληλα με το ιδιωτικό μου γραφείο ήμουν ψυχολόγος- εξωτερικός συνεργάτης στο κέντρο αποκατάστασης Παλλάδιον στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Παρεχόμενες υπηρεσίες όπως ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους, και άλλα ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα όπως:

 • Ατομική  ψυχολογική θεραπεία παιδιών εφήβων και ενηλίκων, θεραπεία ζεύγους
 • Ομαδική θεραπεία (group therapy) παιδιών, εφήβων και ενηλίκων
 • Βραχεία ψυχολογική εκτίμηση
 • Επαγγελματική συμβουλευτική
 • Ολιστική παρέμβαση για παιδιά και ενηλίκους με αναπηρία
 • Ατομική θεραπεία σε άγχος, φοβίες,  διαταραχή πανικού,  κατάθλιψη,  διαχείριση θυμού,  πένθους,  ανάπτυξη αυτοεκτίμησης,
 • Εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης
 • Συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών παιδιών και εφήβων
 • Ενίσχυση ψυχικών μηχανισμών, θεραπεία ψυχικών διαταραχών
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων χρήσης ουσιών
 • Διαχείριση Διαζυγίου

Εξειδικευμένη εκπαίδευση στη χρήση και ερμηνεία στο Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Minnesota MMPI®-2.

Χορηγώ  την ψυχομετρική κλίμακα αξιολόγησης ικανοτήτων ενηλίκων   WAIS-IV GR  με εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Επίσης την ψυχομετρική κλίμακα για παιδία WISC -V GR και RAVEN’S Educational CPM/CVS.

Την Κλίμακα Αξιολόγησης Εργαζόμενης Μνήμης (ΚΑΕΜ)-Working Memory Rating Scale (WMRS) (Alloway, Gathercole & Kirkwood, 2008 και άλλα ψυχομετρικά εργαλεία με εξειδικευμένη εκπαίδευση σε αυτά.

“Βραβείο Προτίμησης Ασθενών 2018, 2019, 2020” από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor anytime  που με κατέταξε στους 100 κορυφαίους σε επιλογή γιατρούς σε προτίμηση στην Ελλάδα.

Δραστηριότητες

Επιπλέον  είμαι ιδρυτικό μέλος, γραμματέας και ψυχολόγος στο Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α από το 2015 έως το 2020,  Νομού Μεσσηνίας στην πόλη της Καλαμάτας, ΔιαφοροΖΩ.

Έχω εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στην  Βιοανάδραση και Νευροανάδραση μια θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιώ και εφαρμόζω στον Νομό Μεσσηνίας και Ηλείας.  Αποτελεί μία εντυπωσιακή μέθοδο επιστήμης και τεχνολογίας που γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια στην Αμερική… Ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε επιστήμες, όπως η ιατρική, η ψυχολογία και η βιολογία. Ταυτόχρονα, έχει χαρίσει ένα ανεκτίμητο εργαλείο αυτογνωσίας στο σύγχρονο άνθρωπο. Χάρη σ’ αυτήν ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να «ψηλαφίσει» τον αθέατο ψυχικό κόσμο, τις ενδόμυχες σκέψεις του, να εντοπίσει πηγές έντασης. Να γνωριστεί καλύτερα και να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και συνάμα να τον βελτιώσει.

Αρθρογραφώ θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος στο www.newsitamea.gr απο το 2012 αλλά και σε πολλά άλλα έντυπά και ηλεκτρονικά μέσα.

E-MAIL: info@kdapzackaro.gr

Ιστοσελίδες: www.kdapzacharo.gr,  www.autosinidisia.gr